School Op Stelten

 

kindermuziek kinderconcerten jeugdmuziek muziektheater jeugdtheater flamenco samba wereldmuziek salsa music4kids calypso jazz sambasalad muziekeducatie schoolvoorstelling schoolconcerten workshops kindercd’s kinderboeken lesmethodes jeugdmuziektheater kidsmusic schoolconcert schoolvoorstellingen klassiek kinderpop kinderen jongeren muziekvoorstelling theaterconcert theaterconcerten kindermuziekprijs workshops4kids muziekvoorkinderen achterbank zijwieltjes flamenkita playgroundband Samba Salad flamenco4kids jazz4kids muziekwinkel cdwinkel webshop Putumayo kindermuziekfestival kinderliedjes songs4kids liedjes schoolfeest schoolfeesten hopscotch concert4kids schoolconcert school basisonderwijs cultuureducatie schoolconcerten kunstenaars in de klas schrijvers school en samenleving muziekboeken agendatips voor kids tips4kids akoestische muziek herman link rita iny maya link primaire massa meijman Erminia Fernandez Cordoba Arturo Ramon STIP theaterproducties jeugdproducties kinderfeest kinderfeesten kindermuziekwinkel theaterbureau kunstorganisatie kind en cultuur muziekagenda kinderradio jeugdconcert jeugdconcerten schoolaanbod muziekonderwijs dansles Afrikaans Afromusic Randy Winterdal Jeroen Griep Gilbert Breuer worldmusic for kids wereldmuziek voor kinderen muziek in de klas Radio Afrika School Op Stelten Putumayo Kids Playground kindercabaret kleutervoorstelling kleuterconcert peutermuziek kleutermuziek kids internationaal international kids muziekvoorstellingen

“Wie beroepsmatig of voor de lol met de combinatie kinderen en muziek te maken heeft, kan bijna niet om Samba Salad heen. Deze kleurrijke band maakt al dertig jaar wereldmuziek voor kinderen in de breedste zin van het woord; in hun liedjes mixen ze alle denkbare muzikale stijlen. Het is een leuke luistertest: wat hoor ik? Spaans, Braziliaans, klezmer en klassiek, noem het en het komt voorbij. Wie de a-capella samba 'bloemkool' heeft gehoord kan de zin 'koppie thee met een koekje?'nooit meer anders horen dan in hun kenmerkende ritme. De liedjes van Samba Salad nestelen zich in je hoofd en in je lijf, om er voorlopig niet meer uit te verdwijnen. Ik ben fan en sta hierin niet alleen; liedjes en liedbewerkingen van hun hand zijn al jaren tophits op de basisschool.”


Melanie Scheepers; muziekonderwijs tijdschrift de Pyramide

../Samba_Salad_Site/Contact.html
CONTACT../Samba_Salad_Site/Contact.html

PROJECTEN OP SCHOOL EN COMMUNITY ART


WORKSHOPS & CULTUREEL FEEST OP SCHOOL !


Maak van je school (of buurt) voor een dag of zelfs een hele week een echt kunstenaarsbolwerk met als finale een knallende voorstelling voor elkaar, familie en/of buurtbewoners. Eventueel met een professionele band

erbij om het allemaal te omlijsten en je kunt zelfs je eigen videocrew het in een reportage laten vastleggen om het nooit meer te kunnen vergeten. Ongekende talenten zullen zich manifesteren en verrassende grenzen worden verlegd.


Stel je eigen menu samen uit de verschillende kunst-disciplines. De workshops kunnen uiteraard ook los van elkaar op school uitgevoerd worden. Je kan kiezen uit,

Flamenco-, Latin- & Afrikaanse dans, koorzang, Braziliaanse- & Afrikaanse percussie, schrijf je eigen lied, theaterspel & mime, videoverslag, decor en Radio Afrika.


Neem contact met ons op voor het samenstellen van een menu en een offerte voor uw school of buurt !


Rita Iny of Maya Link

072-5894429 of klik hier voor verzenden van een Email

Naast het belang van muzikale vorming voor kinderen, is muziek natuurlijk een 'grenzeloos' communicatiemiddel. De Samba Salad workshop-begeleiders weten de kinderen te enthousiasmeren om breder en verder over hun muzikale horizon te kijken. Scholen (of Buurt) Op Stelten prikkelt de fantasie en nieuwsgierigheid van zowel kind als leerkracht en ouder.

Het repertoire is o.a. gebaseerd op het uitgebreide werk van Samba Salad, ook bekend uit de boekenreeks ‘Zingen Op de Achterbank’ (Herman Link & Rita Iny), de theaterconcerten van de PLAYGROUND BAND. Dit alles resulteert in een afwisselend en multidisciplinair spektakel waarbij kennis wordt gemaakt met vele culturen. Een rijke variatie aan zang (ook in vreemde talen), dans en percussie uit de hele wereld. Ook de keuze van het materiaal gaat in overleg met organisatie.

Het concept van Op Stelten is eenvoudig en kan op diverse manieren uitgewerkt worden. De kinderen werken met onze kunstenaars en musici in groepen aan verschillende disciplines. Uiteindelijk worden de resultaten van de verschillende workshops verwerkt in een feestelijk en swingende presentatie.


De scholen of buurthuizen krijgen een keuzemenu voorgelegd die naar behoefte ingevuld kan worden.  Afhankelijk van de wensen en beschikbaar budget wordt er een programma samengesteld dat kan variëren in zowel de lengte (uren) als de breedte (aanbod). Alles met meerdere medewerkers op één dag of met minder medewerkers op meerdere dagen.  Tot op heden zijn er al heel wat modellen uitgevoerd en één ding hebben ze allemaal gemeenschappelijk het eindigt altijd in één grote happening!


Impressie Braziliaanse Dans met Maya Link Leonardusschool

Impressie Braziliaanse Dans met Maya Link Leonardusschool