Muzikaal theaterspel in de klas vanaf 7 jaar

 

Een combinatie van voorstelling en workshop. Een interactief programma dat als voorbeeld doet volgen, stimuleert de fantasie van de kinderen en geeft leerkrachten nieuwe inspiratie voor eigen initiatieven.  Groot succes op de basisschool inclusief het bijzonder onderwijs. Hoeba-kassie-mienassie-mawisnie-watwassie is de naam van de hoofdrolspeler in dit Afrikaanse verhaal.  Hij kan z'n draai in het leven niet vinden, hij weet niet wat-ie wil.


Vele ambachten liepen uit tot jammerlijke mislukkingen en bij het vertellen van het verhaal is hij jager.  Hij gaat op jacht om zijn gasten te trakteren op een feestmaal ter ere van zichzelf.

Ondanks de inzet van alle dorpsmuzikanten om de goden gunstig te stemmen lijkt ook deze missie op niets uit te lopen tot moeder aarde zich ermee gaat bemoeien en het lot een handje helpt..


Een mengeling van Afrikaanse en Afro-Braziliaanse muziek met als opvallende instrumenten de berimbau, ballofoon, sheckére, talking drum, cuicka en djembé. Elke leerling krijgt twee tot drie muziekinstrumenten te bespelen. Het orkest (de kinderen) speelt, op aanwijzingen van de vertellers, de muziek en de speciale effecten van het verhaal met behulp van uiteenlopende percussie- en muziekinstrumenten en verrassende geluidsmakers.


Uitvoering, concept, muziek en tekst: Rita Iny en Herman Link,


heden

Duur: ongeveer 75 minuten

Accommodatie:  klas- of speelzaal

Op school of in buurthuis: max 30 leerlingen per keer

Educatief materiaal: liedteksten met cd

Bijzonderheden: minimaal 2 en maximaal 3 op 1 dag.  Aanwezige ouders en leerkrachten worden mede betrokken in het spel en nemen actief deel aan het orkest>   


 
LEES DE RECENSIE VAN CULTUUR NETWERK NEDERLAND../Recensies/Cultuur_Netwerk.html