../Samba_Salad_Site/Contact.html
CONTACT../Samba_Salad_Site/Contact.html
 
 

Een workshop om te enthousiasmeren en gevoel te krijgen voor zang. 

Hierbij gaat het niet zozeer om de sterallures te ontwikkelen maar vooral om te ervaren hoe ontzettend leuk het is om met elkaar te zingen en dan ook nog tot een prachtig resultaat te komen.  De deelnemers leren hoe ze hun stem opwarmen en gebruiken, door middel van zangspelletjes. Ze leren de teksten van een aantal vrolijke en soms internationale liedjes.  Engelse, maar ook Afrikaanse teksten blijken heel populair.  Ook eventuele aanwezige talenten en ambitieuze durfals zullen de gelegenheid krijgen voor een solo.  In een amusante en leerzame uiteenzetting over ritme leren de kinderen met handklap-spelletjes eenvoudige ritmestructuren: the 'groove'.  Zo wordt het resultaat tot een melodisch en swingend geheel gesmeed. Bij het aanleren wordt tegelijk  gewerkt aan de presentatie.  Op het podium moet het uiteindelijk wel spetteren!

 
KOOR & SOLOZANG
INFORMATIE
Docenten: Astrid, Maya, Rita of Herman 
Niveau: 6 t/m 12, 12 t/m 16 en (jong) volwassenen 
Accommodatie en bijzonderheden: Klaslokaal, flapover of digibord
Maximaal aantal deelnemers: 30

De workshopbegeleider maakt samen met de kinderen een choreografie op één of meerdere werken van Samba Salad.  ER kan gekozen worden tussen de volgende dansstijlen: Afrikaans, Salsa, Braziliaans of flamencodans.


Dansbewegingen die hun inspiratie vinden op alledaagse en herkenbare bewegingen, dus ook makkelijk aan te leren en te onthouden. Toch lijkt het voor

de onwetende toeschouwer op een geraffineerde choreografie.

De dansbewegingen vinden hun inspiratie bijvoorbeeld uit zwem-bewegingen of huishoudelijke bewegingen zoals de was ophangen, ramen lappen,

de vloer vegen en andere bekende bezigheden en mengt deze moeiteloos met danspasjes uit de eerdergenoemde muziekculturen.


De deelnemers zullen behalve de eerder genoemde groepschoreografie ook  in paren a la salsa leren dansen . Door een paar basispasjes en verschillende draaibewegingen aan te leren zien de paartjes er als volleerde salsadansers uit.

SALSA-, BRAZILIAANS-, AFRIKAANS- & flamencodans
INFORMATIE
Docenten: Juliana, Maya, Marthje of Rita
Niveau: 6 t/m 12, 12 t/m 16 en (jong) volwassenen 
Accommodatie en bijzonderheden: Speelzaal of gymzaal
Maximaal aantal deelnemers: 30