../Samba_Salad_Site/Contact.html
CONTACT../Samba_Salad_Site/Contact.html
 
Herman Link en Rita Iny laten ter kennismaking eerst wat van hun eigen gedichten en liedjes horen. Ze laten kinderen zelf rijmen op een gedicht door ze de ontbrekende woorden te laten invullen. 
Niet dat alles moet rijmen, als het maar wel lekker bekt.
Dan vertellen beide auteurs iets over het ontstaan van een lied en de nodige hersengymnastiek die daaraan vooraf gaat.

Ze bedenken samen met de kinderen een thema voor het nieuwe gedicht/lied.  Dit ontstaat door een associatie spel, waarbij er wordt gespeeld met woorden, onderwerpen en gevoelens. De kinderen zeggen alles wat er in hun opkomt en dat wordt vervolgens allemaal op het school bord genoteerd.  De beide auteurs weten op een speelse en bekwame wijze de kinderen uitspraken te ontlokken.  Dan begint een goochelspel met woorden.

Uit het overzicht van deze brainstorm, kan het thema worden opgemaakt. Het mag en kan van alles zijn, over de school die in het geheim eigenlijk een griezelschool is, een hond die dood is gegaan, een mug en spin die samen kindje kregen ‘een spug’, over oorlog en vrede, het milieu of een lied met alleen maar rare zelfverzonnen woorden.  Zomaar een greep wat er tot nu toe door kinderen zelf werd verzonnen. 

Een eenvoudige melodie wordt in de sfeer en stijl van de tekst bedacht met behulp van piano of gitaar. Aan het einde van de workshop zingt iedereen het liedje mee!  Deze workshop is op  bijna alle niveaus uit te voeren.  Het is voor de kinderen natuurlijk een groot feest als ze het zelf gemaakte lied later uitvoeren met de hele band erbij.  Het lied kan natuurlijk ook eenvoudiger uitgevoerd worden.  Niets moet, alles kan!

Alles kan, alles kan,
doe je hersens in een pan!
Zet het pannetje op het vuur
en laat het koken voor een uur!
Alles kan, alles kan,
en maak er maar een liedje van!
MAAK JE EIGEN HIT
MAAK EN SPEEL JE
EIGEN LIED
INFORMATIE
Docenten: Herman & Rita
Niveau: 6 t/ 9, 9 t/m 12, 12 t/m 16 en (jong)volwassenen 
Accommodatie en bijzonderheden: Ruim Klaslokaal, digibord, flapover of schoolbord
Maximaal aantal deelnemers: 24