Er zijn altijd wel kinderen die echt niet willen dansen en zingen en al helemaal niet op een podium staan.  Het vak van journalist, filmer of beeldend kunstenaar is voor hun een stuk aantrekkelijker.


De school stelt zelf een filmcrew samen, beperkt want al die uren filmmateriaal moeten ook nog samengevat worden in een reportage, - waarvan uiteindelijk een echte DVD wordt gemaakt – een blijvende herinnering.


De kinderen leren hoe een filmcamera werkt en hoe een mooie film/reportage gemaakt kan worden. Marcus legt uit over de meest elementaire zaken van het filmen, camera stilhouden, niet veel in- en uit zoomen en kleine tips over de gebruikte interview-methodes. Ze maken samen met de cineast Marcus van Hoorn een verslag van de workshops en van de voorstelling zelf.


De filmcrew werkt afhankelijk van het aantal deelnemers in duo’s, één voor de camera en de ander voor de interviews en eventueel verslag.  Zij gaan langs de lokalen waar de workshops gegeven worden en vragen leerlingen en docenten over hun belevingen.  Tijdens de presentatie van de voorstelling krijgen ze allemaal verschillende cameraposities aangewezen en blijven vanuit dat standpunt filmen. 

VIDEO
REPORTAGE
INFORMATIE
Docenten: Marcus
Niveau: 9 t/m 12, 12 t/m 16 en (jong)volwassenen 
Accommodatie en bijzonderheden: Klaslokaal, Maximaal aantal deelnemers: 8
../Samba_Salad_Site/Contact.html
CONTACT../Samba_Salad_Site/Contact.html
 
DECOR
INFORMATIE
Docenten: Ellen
Niveau: 8 t/m 12, 12 t/m 16 en (jong)volwassenen 
Accommodatie en bijzonderheden: Ruim speel- of lokaal, Maximaal aantal deelnemers: 16

Een voorstelling is pas echt compleet met een eigengemaakt decor.

De kinderen krijgen elk één paneel om te beschilderen, samen vormen de afzonderlijke panelen een harmonicascherm die de achtergrond van de voorstelling wordt.  Omdat de jonge kunstenaars zelf niet in levende lijve op het podium staan schilderen zij een fantasieafbeelding van zichzelf op het paneel.


Eerst maken zij een een werkelijke omtrek van zichzelf op het paneel. Vervolgens gaan zij samen met de schilderkunstenaar bedenken wat zij willen voorstellen, misschien wel een zeemeermin of een piraat.  De kleurrijke taferelen vinden hun inspiratie op de muziek en liedjes uit het programma.  Eerst tekenen de kinderen op papier een paar ontwerpen en kiezen samen met de kunstenaar de mooiste / leukste ideeën. De kunstenaar helpt met de hoeveelheid verf, soort kwasten en het voortekenen van de grote lijnen en de juiste proporties voor op de panelen. 


Vlak voor dat het programma begint wordt het decor onthult onder veel tromgeroffel en gejuich!