../Samba_Salad_Site/Contact.html
CONTACT../Samba_Salad_Site/Contact.html
 
 

Voor de allerkleinsten is er een keuze uit twee verschillende workshops, piraten of clowns.  Zang-, ritme-, mime-, dans en theaterspelletjes en het aanleren van een dansje, een act en een lied.  De kleuters werken bijvoorbeeld aan een piratenact en dans op basis van  het Samba Salad lied ‘Trossen Los’.  D.m.v. eenvoudige spelletjes leren de kinderen het vak van piraat alle grappige bewegingen en uitroepen die daar bij horen. 


Gooi de trossen los,

haal het anker op,

hijs de zeilen hoog,

het zeegat uit!

Het resultaat is een vrolijke boel en de bewondering bij ouders en leerkrachten is groot om deze kleinkunst-acteurs in dop dingen te zien doen die niet voor mogelijk gehouden worden.  Muiterij in zang en dans!


Bij de clowns wordt een verjaardag gevierd.  De jarige clown wacht tevergeefs op zijn vrienden die ondertussen een barre tocht blijken te maken door bossen, over bergen en rivieren en bovendien ook nog onweer, sneeuw en regen trotseren om hun cadeautjes te kunnen brengen. Het jarige clowntje weet natuurlijk van niets, wordt steeds droeviger en denkt dat iedereen hem vergeten is.


Natuurlijk lopen beide verhalen goed af en uiteindelijk krijgt iedereen na afloop van de voorstelling zijn of haar piratenbrevet of rode neus als diploma. 

MUZIEKTHEATERSPEL

PIRATEN OF CLOWNWORKSHOP
VOOR DE KLEUTERS
INFORMATIE
Docenten: Maya, Marthje of Astrid
Niveau: 4 t/ 7, 
Accommodatie en bijzonderheden: Ruim Klaslokaal, 
Maximaal aantal deelnemers: 30